- Ce v-a determinat să intrați în cursa pentru primăria Reșița?
Faptul că Reșița are un potențial fantastic, care nu a fost fructificat până în prezent. Faptul că nu au existat conducători cu viziune și idei, cu planuri și strategii pe termen lung. Faptul că sunt un patriot local care crede în acest oraș și în această zonă minunată. Faptul că îmi doresc că și copiii mei să se dezvolte într-un oraș modern și european. Faptul că am ajuns la un nivel financiar care îmi permite să mă implic activ în administrație și politică, fără a fi tentat de banul public. Faptul că vreau să las ceva în urma mea, pentru comunitate și pentru oamenii minunați din acest oraș, care merită mai mult.
- Care considerați că sunt ”punctele tari” și ”punctele slabe” ale municipiului?
Puncte tari: turism si proximitatea cu Văliug, Gărâna, Semenic, Secu, Parc industrial accesibil, remodelarea și folosirea unor spații urbane nefuncționale (clădiri dezafectate, Bârzava, zone ca Mociur, Calea Țerovei), oraș verde care se poate dezvolta sustenabil. Puncte slabe: administrație neeficientă (corupție, lipsa de transparență, management ineficient, resurse umane). Lipsa de IMM-uri și de investitori, lipsa fenomenului/spiritului antreprenorial, bugetul primăriei, probleme de incluziune și asistență socială. Lipsa de resurse umane/forța de muncă (tineri și oameni calificați care au plecat din oraș). Sunt mai multe de spus aici, am realizat împreună cu echipa o analiză SWOT a orașului, însă pentru mai multe detalii, vă invit să consultați Planul meu de Acțiune pentru Reșița.
- Care condiderați că sunt atuu-rile dv. față de ceilalți candidați?
Sunt un antreprenor (lucru de care duce lipsa Reșița) care a reușit să construiască două afaceri de succes: în turism și în industria pastelor, prin propriile resurse, alături de echipe performante pe care le-am coordonat. Am construit două branduri naționale și internaționale: “Monte Banato” și “Ponton Casa Baraj”. Brandurile mari și puternice se construiesc în ani, cu multă muncă și pasiune, cu multă implicare și în echipă, ceea ce îmi doresc și pentru orașul Reșița.
- Vă rugăm să enumerați, sintetic, principalele elemente cuprinse în programul dv. de candidat la primărie.
Am elaborat un Plan de Acțiune pentru Reșița, la care am muncit alături de echipa mea în ultimele luni: prioritatea numărul 1: cât mai multe fonduri atrase de primăria Reşiţa în perioada 2016-2020! Prioritatea numărul 2: cât mai mulţi investitori aduşi la Reşiţa! Prioritatea numărul 3: un oraş în care cetăţenii să se simtă bine! Prioritatea 4: o guvernanţă eficientă (deschisă şi transparentă) la nivel local, în folosul cetăţeanului! Prioritatea 5: o activitate externă cât mai activă care să atragă proiecte, investitori şi turişti străini! Iar prioritatea numarul 3, “Calitatea vieții”, cuprinde alte patru priorități astfel: Prioritatea 3.1: Regenerarea urbană a spaţiului reşiţean! Prioritatea numarul 3.2: Servicii sociale si utilităţi bune pentru persoane marginalizate prin programe de incluziune! Prioritatea 3.3: Un oraş viu, cu cât mai multe evenimente cultural-sportive! Prioritatea 3.4: Reşiţa, centrul turistic de excelenţă!
- Cum vedeți municipiului la sfârșitul mandatului dvs.?
Candidez la Primăria din Reșița nu pentru un mandat, ci îmi doresc sa fiu primar pentru opt ani de zile. Proiectele pe care vreau să le implementez sunt proiecte mari, ambițioase, care au nevoie de timp și de sprijinul cetățenilor. În patru ani de zile este puțin probabil să reușesc să fac ceea ce imi doresc. Alături de echipa mea, consider că după opt ani de zile, Reșița va deveni un exemplu de bune practici în domeniul dezvoltării locale, la nivel național și european. Daca Alba-Iulia a reușit acest lucru, de ce nu ar putea și Reșița? Reșița poate ajunge din nou un oraș de top în Vestul țării și unul dintre cele mai importante reședințe.