Ion Crina (PSD) – ”Putem atrage, în următorii trei ani, finanțări de peste 80 de milioane de euro”

M-am născut la Reșița, și am trăit în acest oraș toată viața, cu excepția perioadei când am făcut facultatea și armata. M-am format în acest oraș, atât ca om cât și pe plan profesional. Aceste repere din viața mea m-au impulsionat în dorința de a face ceva pentru orașul în care m-am format și de a contribui la renașterea și la repoziționarea sa pe drumul dezvoltării urbanistice și economice.

Punctele tari: continuitatea în formarea profesionala, atât la nivel mediu cât și superior, prin colegiile tehnice și prin intermediul Universității Eftimie Murgu. Încă mai există un nucleu de specialiști, atât muncitori cât și ingineri, care pot constitui elementul de continuitate pentru revigorarea anumitor sectoare industriale ale Reșiței. Așezarea geografică a orașului în proximitatea unor zone cu potențial de dezvoltare a turismului. Acest avantaj, coroborat cu o infrastructură rutieră și de petrecere a timpului liber poate constitui un element de impulsionare a turismului în oraș și în zonele învecinate. Puncte slabe:  piață a forței de muncă cu nivel scăzut de salarizare, care a avut ca efect o migrare a forței de muncă active spre zone mai atractive din acest punct de vedere, atât din țară cât și din țări membre ale Uniunii Europene. Poziționarea orașului la distanță de culoarele europene de transport rutier. Distanța de 54 de km până la autostrada A6 de la Lugoj poate totuși transforma acest dezavantaj într-un atu și un argument pentru localizarea investitorilor în Reșița. Lipsa unor investitori în domenii tehnice, care implică forța de muncă specializată și implicit cu nivel de salarizare ridicat.

Principalele atu-uri: cunoașterea atât a problematicii din domeniului privat cât și a celei din administrația publică locală. Experiența ca om politic, câștigată în urma mandatelor de consilier județean, consilier local și viceprimar. Experiența mea în managementul resurselor umane și a colaborării cu colegii și personalul din departamentele pe care le coordonez. Acestea îmi vor fi utile în crearea unei echipe închegate, neapărat necesare pentru realizarea unei administrații profesioniste, care să vină în întâmpinarea cerințelor cetățenilor și pentru dezvoltarea urbanistică a orașului. Pragmatismul și analiza obiectivă a priorităților, căștigate în urma activității desfășurate în mediul privat. Aceste abilități îmi vor fi utile pentru stabilirea direcțiilor de urmat în vederea obținerii de rezultate semnificative cu costuri reduse.

Sprijinirea investitorilor autohtoni și străini pentru crearea de locuri de muncă atractive din punct de vedere al nivelului de salarizare. Facilități pentru investitori, în limitele aflate la dispoziția administrațiilor locale. Pentru investitori mari care intenționeaza realizarea de investiții semnificative, suntem deschiși să parcurgem alaturi de ei etapele necesare obținerii de ajutor de stat în conformitate cu prevederilor OUG 77/2014 și ale legii 437/2015. Atragerea de fonduri europene pentru toate domeniile în care administrația locală este eligibilă. Estimez posibilitatea atragerii de fonduri europene de până la 80 milioane de euro, pe diverse axe de finanțare, în următorii trei ani. Reabilitarea prin asfaltare a aproximativ 80% din carosabilul și trotuarele din oraș.

Un oraș cu oameni care să privească cu obiectivitate lucrurile făcute, care să conștientizeze că acestea sunt facute pentru ei și să le păstreze pentru ca sunt facute din banii lor. Un oraș în care oamenii să aibă locuri de muncă cu salarii rezonabile, drumuri bune, spații verzi îngrijite și în care să se simtă bine și în siguranță. Un oraș cu un centru viu, atractiv pentru cetățeni, în care oamenii să vină cu drag și de unde să poată face o plimbare până în cartierul Lunca Bărzavei pe alei pietonale situate de-o lungul unui râu curat și nepoluat. Pe scurt , un oraș de care cetățenii săi să vorbească cu drag și de ce nu, cu mândrie.

 

Exit mobile version