PNL și PSD – duel de orgolii care blochează administrația județeană

DRUMUL MINCINOS AL UNUI…DRUM”

Așa se intitulează un comunicat de presă livrat de către PNL Caraș-Severin mass-media, un comunicat semnat de dr. Ioan Cojocariu, liderul Grupului consilierilor judeteni ai Partidului National Liberal. După abținerea la vot în ultimele ședințe ale Consiliului Județean Caraș-Severin, din partea consilierilor liberali, după mai multe schimburi de replici și declarații, pare-se că cele două formațiuni nu pot depăși acest diferend, blocând, practic, în CJ, mai multe proiecte care nu au nicio legătură cu modernizarea drumului DJ 684. Se cunoaște că oportunitatea modernizării acelui drum a fost susținută de mai multă vreme de senatorul Marcel Vela, președintele PNL, devenind, ulterior, o adevărată temă de partid pentru administrația locală. Pe de altă parte, președintele Silviu Hurduzeu a gestionat destul de colțuros, am putea spune sau dacă vreți, nediplomatic, întreaga situație. Redăm mai jos comunicatul PNL (eCronica):

” Vazand pozitiile adoptate in spatiul public de presedintele Consiliului Judetean, Silviu Hurduzeu si declaratiile belicoase referitoare la unele probleme de administratie publica sau insinuarile, replicile si jignirile facute in anumite momente in forul judetean, aducem la cunostinta opiniei publice urmatoarele :

– Comportamentul abuziv al presedintelui Consiliului Judetean Caras-Severin este unul demn de epoca totalitarista. Cu toate ca                                                                                                                                        în luna  iunie 2016 PNL a obtinut 47.489 de voturi (36,19%), iar PSD doar cu 278 mai mult , adica un numar de 47.767 voturi (36,41%), nicio formatiune politica neavând majoritatea simpla, PSD prin alianta cu PMP a pesedizat toate functiile, comisiile si institutiile de subordonare judeteana, ca si cum ar fi fost votat de 100% din cetatenii judetului Caras Severin.

– Desi nu am cerut demisia presedintelui CJ atunci cand a mintit ca nu a a trimis la ADR Vest solicitarea nr 5444/ 23.03.2017 de renuntare la drumulul judetean DJ 684 care ar fi legat judetul direct de Autostrada A 1, acesta a continuat sa minta si a doua oara anuntand presa ca drumul nu ar fi fost pe Anexa de drumuri prioritare al ADR, cu toate ca  el figura la pozitia 4 in Anexa HCDR nr. 7/2015.

 Cu toate acestea, pentru a nu cobora nivelul dialogului, noi am numit elegant in plenul CJ toate aceste minciuni, cu multa indulgenta si si intelegere doar greseli administrative sau dezinformari.

– Obligati acum de situatia nou creata, dorim sa spunem adevarul legat de acest drum, adevar ocolit de presedintele CJ CS. Degeaba DJ 684 a fost pe lista de drumuri prioritare inca din anul 2015, pentru ca de  16 luni nimeni NU a depus vreo documentatie la ADR Vest ca sa acceseze fondurile europene, desi primarul comunei Rusca Montană, localitatea cea mai castigata de aceasta investitie, intamplator este membru PSD.

– Din pacate, judetul nostru este singurul din cele patru din Regiunea Vest care pana in prezent nu a depus niciun proiect de finantare, nici in prima sesiune de evaluare si finantare si nici in a doua care este acum in derulare, mai ramanand una singura, astfel încât  judetul Caras-Severin sa poată avea sansa de a accesa fonduri europene măcar in ceasul al 12-lea.

In aceasta situatie, au fost indusi in eroare și membrii Consiliului Regional Vest, cu argumente de impact social si local mai importante pentru alte drumuri de la Teregova decat cel de la Valea Bistrei, sau cu expuneri de  viziuni marete legate de dezvoltarea judetului, desi adevarul banal și trist este că  s-a gasit astfel o solutie disperata si mai comoda ca sa faca o simpla mutare de documentatie de la CNI la ADR, fara alta munca si efort, pentru a primi astfel si Caras-Severinul bani europeni pe ultima suta de metri.

– Este foarte grav ca nu au fost capabili pana in prezent, nereușind sa întocmească  documentatia necesara pentru finanțarea drumului aprobat inca din anul 2015 pentru a lega judetul de autostrada, găsindu-se acum o solutie disperata de a folosi proiectele depuse la CNI pentru alte drumuri din judet refuzate la finanțare.

Proiecte refuzate pentru care se anunța cu surle și trâmbițe ca se vor primi finantari de la guvernul PSD, o alta minciuna livrata presei, cetățenilor și primarilor din zonele respective.

Dar, continuand inselatoria si diversiunea, in prezent se denigreaza in aceste localitati  Partidul Național Liberal si consilierii judeteni liberali, mintindu-se ca din cauza noastra chipurile nu s-ar realiza aceste tronsoane de drumuri judetene. Precizam ca sustinem cu toata deschiderea si aceste drumuri, dar finantate pe fonduri guvernamentale, deoarece momentul istoric in care ambele judete (Timis si Caras Severin) sa fie de acord cu o investitie comuna din alte fonduri decat cele europene, nu va mai aparea in urmatoarele decenii.

– Am mai observat ca s-au mai facut si alte insinuari calomnioase legate de acest subiect, ba ca sunt interese pentru legatura cu A 1 a celor care exploateaza marmura sau padurile din zona Rusca Montană, dar nu am dat nicio replica acestor minciuni, pentru ca nu consideram ca polemica degradanta si circul politic ar fi metode civilizate de a face lucruri utile pentru Caras Severin, un judet prea trist condus de personaje prea vesele si prea mincinoase.

– Avand in vedere ca presedintele CJ continua atacurile si insinuarile murdare știindu-le pe toate ca și cum ar fi intrat el in mintea consilierilor si a aflat ca unele sentinte judecatoresti ar putea fi cauzatoare de crize administrative, sau ca este vina unor actiuni culturale gen,, Serbarile Verii ,, pentru ceea ce se intampla acum in Consiliul Judetean, sau scuze si acuze ca si alti membrii ai Consiliului Regional din Caras Severin au votat si ei geniala sa propunere de a condamna judetul la izolare (ei neavand de fapt o alta solutie logica pentru a salva macar parte din banii alocati judetului nostru), constatam inca odată ca profesionalismul administrativ si argumentele manageriale ale domnului Silviu Hurduzeu se reduc la minciuni, insinuări, defaimari, atacuri sau la un dialog de genul…”ba tu ești vinovat!”

-Afirmația făcută recent”…nu primește lecții de la nimeni,, face diferența netă între mine,care consider procesul cunoasterii și devenirii,un proces continuu,aceptând sfatul și a unui copil,si dumnealui care consideră acest proces încheiat demult.

– Tinand cont ca de un an si patru luni de zile nu a facut nimic semnificativ in judetul Caras Severin, desi prietenul si colegul sau a fost Premierul Romaniei, avand in vedere ca a reusit performanta si recordul unic post revolutionar in Caras-Severin ca sa-i ceara oficial demisia un primar din propriul partid, constatand si ca dezmatul si sindrofiile conducerii CJ aparute in presa ne arată sublimul administrativ județean, un loc in care minciuna este adusa la rang de arta, solicitam prin acest comunicat DEMISIA cat mai rapida a presedintelui Consiliului Judetean, Silviu Hurduzeu, consilier judetean ales pe lista de partid a PSD, votat in mod conjunctural si eronat doar de unii consilieri judeteni ca sa conduca destinele judetului pana in anul 2020.

– Nu mai avem nevoie nici de scuzele solicitate de noi in plenul sedintei anterioare de Consiliu Judetean pentru toate minciunile si jignirile din ultima perioada, nici de un viitor comportament civilizat si democratic si nici de vreo dovada de profesionalism administrativ, pentru ca am constatat cu mahnire ca nu avem cui solicita asemenea lucruri imposibile.

– Ca sa nu se interpreteze si acuza, conform prostului obicei, ca poate ar exista din partea noastra vreun interes pentru salariul de Presedinte de CJ extrem de mare (13.050 lei, pe care oricum nu-i merita), sau pentru ca noi am fi curiosi de unele functii sau indemnizatii din comisii, ori ca ar exista persoane politice, interese economice sau personale care ne-ar determina sa facem acest lucru, anuntam ca vom lasa PSD sau PMP sa-si propuna un alt consilier judetean pentru a prelua conducerea judetului Caras Severin, respectand astfel regulile democratiei si majoritatea PSD-PMP creata ad-hoc in anul 2016, la fel cum respectam si pe pe cei 278 de votanti care au facut atunci diferenta.

     PNL, consecvent principiilor sale si noi, ca aleși judeteni fideli cetatenilor care ne-au votat, nu mai avem nevoie de nicio scuza, anuntam ca vom participa la următoarele ședințe de Consiliu Judetean, dar vom ramane in continuare intr-o opozitie atenta si civilizata fata de consilieri judeteni corecti care nu jignesc si care vor sa construiasca nu sa distruga, indiferent de culoarea lor politica.” Semnează dr. Ioan Cojocariu, liderul Grupului consilierilor judeteni ai Partidului National Liberal Caraș-Severin

 

Exit mobile version