Magistrați corupți? Politicieni de vârf în conflict de interese? Doar o nouă zi în Caraș-Severin

Dintr-o anume perspectivă, nu ne plictisim în Caraș-Severin. M-aș bucura însă ca lucrurile să fie vivace din punct de vedere economic, social sau cultural dar, din păcate, autoritățile justițare ale statului sunt categoric vedetele momentului. Ele țin capul de afiș ale unei zile în județ. Bunăoară, deputatul de Caraș-Severin, Ion Mocioalcă, președintele Comisiei de Apărare a Camerei Deputaților, are probleme cu Agenția Națională de Integritate. El se numără printre cei 32 de parlamentari care sunt acuzaţi de ANI de conflict de interese. Potrivit Agenției, Ion Mocioalcă, în legislatura 2008 – 2012, şi-ar fi angajat fiica în funcţia de consilier în cadrul propriului birou parlamentar. Prin încheierea unui contract civil cu un membru al familiei, Mocioalcă ar fi încălcat astfel legea nr. 161/2003. Fiica sa a obţinut venituri salariale în cuantum total de 892 lei. Potrivit ANI, persoana în cauză a fost informată despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază, acelea de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

         A doua chestie, sau poate prima, în ordinea gravității presupusei, încă, fapte, se referă la judecătorul de la Tribunalul Caraș-Severin Nicușor Maldea, cercetat li ridicat de DIICOT pentru mită. Dacă e așa, suma în discuție, de 80.000 de euro, înseamnă ceva. Deși, în fața legii, fapta primează. Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată  – Structura Centrală  efectuează cercetări faţă de un grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani, bancrută frauduloasă, luare de mită, abuz în serviciu şi fals intelectual. Acesta ar fi fost sprijinit de judecătorul Nicușor Maldea.

“În cauză, există suspiciunea rezonabilă că începînd cu anul 2009 a fost constituit un grup infracţional organizat  sprijinit de către un magistrat judecător care, fiind investit cu soluţionarea unor dosare privind insolvenţa unor societăţi comerciale, a pretins şi primit suma totală de 80.000 euro de la două persoane, cu scopul de a admite cererile de intrare în faliment a respectivelor societăţi.  După intrarea în faliment, unul dintre membrii grupului infracţional, având calitatea de lichidator judiciar, a procedat la vânzarea bunurilor acestor societăţi in faliment, la preţuri subevaluate, către alte societăţi controlate de către membrii grupului, societăţi care, la rândul lor, au valorificat bunurile respective către terţi la o valoare mult mare”, informează DIICOT.

Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au efectuat  o percheziție domiciliară pe raza municipiului Reșița. Este posibil ca acestea să fi avut loc chiar la locuința magistratului vizat. Dar, cred că am mai spus-o: just another day at the office!”

Așa că, în loc de vești bune economice, investiționale sau de altă natură, iată că ne plătim cu celeritate ”impozitul” cu clienți la anchetatorii statului.

 

 

 

Exit mobile version