Toate tunurile trag în Aquacaraş, operatorul de apă şi canal fiind pândit de grupuri de interese care abia aşteaptă intrarea în faliment. Statul român, prin cozile sale de topor, ţucălari şi trădători de neam şi ţară fac posibil acest atentat terorist împotriva a peste 300.000 de oameni.
Nu am vrut să scriu nimic legat de situaţia dificilă în care se află operatorul de apă din judeţul Caraş-Severin, din mai multe motive. Unul dintre ele ţine de faptul că în urmă cu cîţiva ani, atunci când demaraseră programul ISPA de modernizare a infrastructurii de apă şi canal din judeţul Caraş-Severin, am fost cel care a adresat întrebarea „stresantă”: după modernizarea cu bani europeni, va fi scoasă la privatizare? Întrebarea rămâne valabilă!
Programul ISPA a fost un succes! Reşiţa are cea mai modernă staţie de epurare a apei din România, iar restul oraşelor din judeţul Caraş-Severin beneficiază de o reţea modernizată de apă şi canalizare în urma unui proiect finanţat prin fonduri de preaderare (ISPA) ce a ajuns, la final, la peste 77 de milioane de euro. În urma finalizării proiectului ISPA, Ministerul Finanţelor a întocmit un audit final în care a constatat că există întârzieri la decontare şi alte hachiţe birocratice, procedând la o corecţie financiară în valoare de 1,35 milioane de euro: un milion de euro din cauza unor instrucţiuni care au fost date de OPCB, ce aparţinea de Ministerul de Finanţe şi era coordonator ISPA la momentul respectiv. Aceste instrucţiuni au stat la baza contractelor de lucrări. Pe parcursul derulării ISPA s-a modificat jocul, iar aceste cheltuieli au fost deja făcute, nu mai puteau fi recuperate. Acest lucru este imputat AQUACARAŞ! AquaCaraş, titularul de proiect, a primit de la Ministerul Finanţelor şi Organismul Intermediar de Implementare a programului ISPA o amendă de 1 milion de euro, din cauza neadaptării contractelor încheiate pe proiect cu prevederile ulterioare ale acestui Organism Intermediar. Pe cale de consecinţă, AquaCaraş este în colaps.
Rescriu, că, poate, nu s-a înţeles foarte bine: STATUL ROMÂN A SCHIMBAT REGULAMENTUL ÎN TIMPUL JOCULUI!
Drept pentru care, operatorul de apă şi canal, UNICUL DEŢINĂTOR AL INFRASTRUCTURII CRITICE DE GEN DIN BANATUL DE MUNTE!, se află într-o situaţie de ţară bananieră: STATUL ROMÂN, prin câţiva imbecili rău-voitori ATENTEAZĂ LA SIGURANŢA NAŢIONALĂ ŞI SIGURANŢA A PESTE 300.000 DE LOCUITORI DIN Banatul de Munte! ACESTA ESTE TERORISM DE STAT! În literatura de specialitate se utilizează sintagma „infrastructură critică” pentru orice entitate economică funcţională care oferă produse şi servicii de utilitate publică vitale pentru întreaga societate, a cărei distrugere, degradare ori nefuncţionare produc un impact major asupra populaţiei şi economiei la nivel local sau regional, fiind incluse în categoria obiectivelor de importanţă naţională. Orice infrastructură ineficient protejată se poate afla în situaţii critice, cu consecinţe negative în planul securităţii naţionale. Infrastructura critică reprezintă o valoare de securitate naţională, iar funcţionalitatea şi viabilitatea acesteia asigură atributul fundamental al existenţei statului şi constituie referinţa în elaborarea politicii de securitate naţională.
După ce s-a pus sechestru pe bunurile mobile şi imobile ale societăţii, împiedicând derularea unui alt proiect mamut pe fonduri europene, atentatorii au vândut utilaje noi, între care maşinile de transport substanţe pentru tratarea apei potabile, autospeciale aflate sub un regim de utilizare strict! De mai multe zile se vorbeşte intens de SCOATEREA LA LICITAŢIE A LABORATORULUI DE ANALIZĂ A UZINEI DE APĂ DIN REŞIŢA!!! Noaptea minţii!
Cum TOATE tunurile sunt puse pe AQUACARAŞ, mi-e greu să cred că este o poveste simplă şi nimeni nu este interesat de scufundarea acestei companii care, odată intrată în faliment, va fi cumpărată pe doi lei! Suspecte sunt şi acţiunile autorităţilor locale: primării, Consiliul Judeţean, adică a acţionarilor companiei! SRI este instituţia competentă în protejarea infrastructurii critice din România şi de prevenire şi combatere a terorismului! Dată fiind situaţia creată, ar fi interesant de aflat poziţia acestei instituţii!