Aria 51- printre cele mai stăruitoare teorii ale conspirației

La 190 km de N-V de Las Vegas, în deşertul Nevada, hărţile oficiale nu mai înregistrează nimic. Cu toate că sunt multe acolo – şosele , munţi, buncăre, clădiri şi o pistă enormă, de 9,5 km – pe hârtie aceste lucruri nu există, relevă situl Romanian UFO Center. Este ca şi cum orice activitate umană ar fi încetat pe o arie de mărimea Elveţiei. Accesul oamenilor în această zonă este interzis, sub rezerva autorizării folosirii forţei. Spaţiul aerian al acestei zone este sacru în SUA. Aceste facilităţi sunt NELLIS AIR FORCE RANGE şi zona Testelor Nucleare, deja celebra Aria 51 ( nume dat unei părţi a bazei într-o veche hartă guvernamentală). Fondată în 1954 ca bază secretă în care LUCKHEED AIRERAFT CORPORATION să poata dezvolta construcţia de avioane de spionaj pentru CIA. Mai este încă locul unde iau naştere cele mai futuriste proiecte ale SUA. Bombardierul STEALTH a fost testat aici împreună cu un alt avion neconvenţional. Acesta a fost întodeauna învăluit de mister – USAF a admis existenţa lui abia în 1994 – deoarece reprezenta vârful de lance al tehnologiei militare americane. Singura problemã este aceea că tehnologia de aici nu pare a fi americană. Nici tehnicienii.

         Cercetătorii misterului Ariei 51 susţin că aici aveam de-a face cu elemente de provenienţă străină. Chiar de când zona 51 a fost stabilită acolo, oamenii au început să relateze despre apariţia unor obiecte ciudate pe cer. Negarea autorităţilor s-a transformat însă în stânjeneală când unul din oamenii lor a pretins că în afară de faptul că deasupra zonei 51 sunt OZN-uri,  USAF chiar lucrează cu tehnologie extraterestră. Robert Bob Lazar, un om de ştiinţă care a lucrat la bază timp de cinci luni, începând din decembrie 1988, a adus ştirea la televiziune în mai 1989. Acesta a dezvăluit că guvernul SUA cercetează nouă farfurii zburătoare şi încearcă să adapteze tehnologia extraterestră propriilor scopuri. Cu toate că a fost ameninţat şi chiar s-a tras asupra lui, Lazar a relatat cum a fost angajat într-o echipă de 22 de ingineri care căutau să înţeleagă cum funcţiona sistemul de propulsie al vehicolului spaţial.

         Mario Hayakawa, de la canalul de televiziune japonez Nippon TV, a aşteptat o noapte întreagă pentru a filma o străfulgerare rapidă a unui obiect ce s-a ridicat din Zona 51. Analiza filmului pe calculator a condus la concluzia că obiectul era cu siguranţă un aparat de zbor neconvenţional. Multe alte filme arată acelaşi lucru: un obiect strălucitor care se ridicã spre cer cu o viteză incredibilă, si care efectuează manevre imposibile. O echipã de la reþeaua NBC chiar s-a apropiat de unul din acele obiecte. Toți membrii echipei s-au întors cu arsuri provocate de radiații. Există cel puţin opt Black Programs care zboară în Aria 51 – susţine specialistul în aviaţie Jim Goodall. Black Programs sunt proiecte guvernamentale ultrasecrete, care se presupune că înghit anual 35 de miliarde de dolari din banii publici.

Exit mobile version