Trump – vânat de un lunetist

Mii de manifestanți s-au adunat miercuri seară pe întreg teritoriul Statelor Unite pentru a protesta față de victoria neașteptată a republicanului Donald Trump la prezidențialele americane.
 “Avem o voce!”, se putea citi pe pancartele mai multor sute de tineri manifestanți care s-au adunat în fața Casei Albe, la Washington, pentru o seară de veghe la lumina lumânărilor, pe o vreme ploioasă, denunțând opiniile rasiste, sexiste și xenofobe, în opinia lor, ale lui Donald Trump.
La New York și Chicago în special, manifestațiile au început cu câteva sute de participanți pentru a se mări pînă la mai multe mii de persoane la lăsarea serii. Cei mai mulţi au fost membri ai unor ONG-uri!
La New York, manifestanții s-au adunat în Union Square din Manhattan, după care s-au îndreptat spre Trump Tower, unde locuiește președintele american recent ales.
În California, elevi de liceu și studenți și-au părăsit cursurile și au improvizat manifestanții în campusuri. La Los Angeles, s-au adunat câteva sute în fața primăriei orașului pentru a scanda că Donald Trump “nu este președintele meu!”.
La Portland, în Oregon, au protestat, potrivit presei locale, vreo 300 de persoane care au blocat temporar circulația, în timp ce altele au dat foc drapelului american.
În Pennsylvania, sute de studenți de la universitatea din Pittsburg au defilat pe străzi.
Cu începere de marți seară, manifestanții au ieșit în stradă la anunțul rezultatului alegerilor, în special în fața Casei Albe. Cel puțin o persoană a fost rănită la Oakland, în California, unde au fost sparte vitrine ale unor magazine și au fost incendiate mai multe tomberoane.
În România, analişti şi foşti consilieri păreau aseară într-o criză de nervi. O televiziune de ştiri care se declară 100% independentă, echidistantă şi profesionistă a fost prinsă a doua oară, în două zile, cu minciuna în prezentarea cifrelor, a profilului alegătorilor şi a… declaraţiilor din campania lui Trump, trunchiate barbar!
Două lucruri sunt clare: Trump nu face parte din aşa numita Ocultă care a prins SUA în diferite capcane economice, adunând averi fabuloase pe spinarea americanului de rând, transformat într-un sclav fericit! JFK a fost la fel şi a plătit cu viaţa! La fel, fratele său, Bobby! Au fost eliminaţi brutal! Aseară, băiatul meu, în vârstă de 10 ani, mă întreabă: “Tata, când îl omoară pe Trump?”. Wow, zic, ce prostie e asta? “Păi, eu joc trei jocuri pe tabletă în care trebuie să îl salvez pe Trump de la moarte. Într-unul, e vânat de un lunetist…”
Exit mobile version