”Oamenii – iepuri” degeaba se vor supăra pe ”oamenii – lei”!

Teoriile marxist-leniniste, stalinistă, maoistă, ceaușistă, castristă, au avut drept argumentare fundamentală, nevoia EGALITATII MAJORITĂȚILOR DEZAVANTAJATE…. prin lichidarea minorităților dominante. Principiul egalizării urmând să fie realizat în societatea PERFECTĂ, în care fiecare cetățean produce  după posibilități și primește după nevoi. Nimeni nu s-a gândit care va fi condiția și cum se vor manifesta PROȘTII dintre noi;  cât de mulți sunt aceștia si cât de vrednici sunt, majoritatea lor. CÂT DESPRE NEVOI?? Vrednicia și mulțimea proștilor au fost factorii care au generat nevoia de DICTATURĂ PROLETARĂ, cu tot ce a urmat, inclusiv, atrocitățile terorii și – mai ales – SFÂRȘITUL, atât de lamentabil consumat. Tot ei, PROȘTII, l-au garantat pentru a reuși să “tragă targa pe uscat.”
Materialiștii vulgari găseau de cuviință să se ocupe doar de destinul cuplului pământean primordial – ADAM și EVA – uitând ca până la experiența mărului, aceștia împreună cu mulți alții, beneficiari de nemurire -“făcuți” – la fel, au trăit o veșnicie, bucurându-se de liniștea și toate șansele PARADISULUI. Este evident că ispita diavolului nu s-a sfârșit la primul cuplu și, după ce acesta a cunoscut deliciile fructului oprit, dulcea experiență s-a mai întins la altul  și apoi la altul și așa s-a făcut ruptura dintre oameni primordiali si pământeni, prin asumarea morții, bucuria nașterii și perpetuarea speciei.
Recursul la lumea animală ne obligă să constatăm că numai cine are gheare și dinți poate năzui la egalitate, fapt observat deja de mult inclusiv de un discipol al lui SOCRATE. Transpusă în varianta existenței umane, aceeași logică te îndeamnă să iei aminte, că viața ne poartă între suflete de iepuri și gheare de lei; selecția se face aproape natural, având la bază interdeterminări biologice și chimii perverse ce compun reacții specifice fiecărui individ.
Societatea ne obligă la formule FALSE și ierarhii SUBIECTIVE, care ne conduc de cele mai multe ori la grave erori. Egali în fața lui DUMNEZEU,” oamenii iepuri “degeaba se vor supăra pe “oamenii lei”, aceștia nu se vor ocupa niciodată cu întreceri de melci sau cu vânări de vânt.
  Ioan Talpeș
Exit mobile version