Binele nu are nume, nu are vârstă, nu are interese. O rază de speranță pentru o familie lovită tragic de un accident auto

O fetiță de doar 12 ani din Reșița, aflată la pat cu grave fracturi, inclusiv la coloană, în urma unui grav accident auto, a avut un Sfânt Nicolae mai senin, cu ceva mai multă speranță. Se întâmplă în acest municipiu, unde pare o certitudine că au mai rămas oameni cu suflet. Mă bucur că inițiatorii unui frumos gest de a fi alături de Alexandra Duțu, fetița care are nevoie de multă recuperare, sunt prieteni de-ai mei: Laura Mona Moise, de la primăria Reșița și soțul ei, Nicu Moise, jurist, de asemenea, la primărie. Lor li s-a alăturat medical neurolog reșițean, Alexandrina Terfeloagă, care o tratează pe Alexandra dar și pe Maria Duțu, mama fetiței, aflată în stare foarte gravă la Staționarul II din Reșița, precum și unul din membrii organizației reșițene ”Oameni cu suflet”, care a dorit să rămână anonim. Alături de Alexandra s-a aflat și Sarah Coralia Moise, copilul minunat al prietenilor mei, precum și alții copii care au venit cu daruri pentru Alexandra. Cadouri a adus și reprezentantul asociației de binefacere reșițene.

Accidentul s-a petrecut de curând în Caraș-Severin, la volan aflându-se Daniel Ignate Duțu. În urma tragicului eveniment rutier un alt pasager din mașină, un verișor de-al dlui Duțu, a decedat. Bărbatul are lacrimi în ochi și se roagă neîncetat pentru familia sa. Sentimentul său de vinovăție nu poate fi descries în cuvinte. Ne-a primit cu amabilitate și ne-a dus la Alexandra, într-un apartament cochet de pe Calea Caransebeșului, sclipind de curățenie. Copiii au înconjurat-o pe Alexandra, i-au oferit cadouri și au promis că se împrietenesc pe facebook cu fetița, care a avut puterea zămbească și să se bucure de prezența copiilor de vârsta ei.

Laura Mona Moise, marcată de moment, nu prea are cuvinte. Vecină de salon la spital și chiar de pat cu mama Alexandrei, a considerat că trebuie să facă asta, să fie alături, cu copiii, de fetița lovită crunt de tragedia rutieră. Iar doctoral Alexandrina Terfeloagă, medical curant, susține că a fost foarte impresionată de tragedia familiei Duțu.

”Sunt și eu părinte, sunt conducător auto. Suntem de vârste apropiate, copiii noștri sunt de vârste apropiate, nu poți trece indiferent peste asta. Pe lângă meserie, suntem oameni, trebuie și ei să știe că nu suntem singuri. Mă bucur că am reușit să-i mobilizez pe copii, să înțeleagă și ei suferința altor copii. Dar și să învețe să dăruiască. Alexandra e o fetiță frumoasă și cuminte și sperăm că se va reface cât mai repede”, spune Alexandrina Terfeloagă.

Un gest frumos, așadar, în marea de atitudini urâte și nepăsătoare care, din păcate, domnește printre noi.

Exit mobile version