Se întâlnesc jurnaliștii cu cărți de literatură

Jurnaliștii cărășeni se întâlnesc din nou! De data aceasta sunt invitați cei care în timpul carierei lor de ziariști au găsit timp, chemare și talent să scrie și cărți de literatură, proză sau poezie. Manifestarea, care se desfășoară miercuri, 17 aprilie 2019, de la ora 12, la Secția Germană a Bibliotecii Paul Iorgovici din Reșița (coordonată de omul de cultură Erwin Iosef Țigla), este pusă sub egida celor 30 de ani de presă liberă în Banatul Montan. În egală măsură, ea este organizată cu sprijinul Clarei Constantin, directorul bibliotecii, în cadrul Săptămânii Naționale a Bibliotecilor. Vor fi prezenți și elevi de la Liceul Diaconovici-Tietz din Reșița și sunt invitați, desigur, toți jurnaliștii cărășeni precum și publicul iubitor de cultură.

Iată, însă, și programul manifestărilor organizate de Bibliotecă:

Marți, 15 aprilie, Secția pentru Copii (Casa de Cultura, et.2), ora 11.00 – acordarea Trofeului Micului Cititor

Miercuri, 17 aprilie, Secția Germană ,,Alexander Tietz”, ora 12.00 – întâlnire cu jurnaliștii cărășeni, autori ai unor volume de proză sau versuri – participă elevi de la Colegiul Național ,,Diaconovici-Tietz” Reșița

Vineri, 19 aprilie, Centrul de Carte ,,Banatica”, ora 11.00 – lansarea concursului național de lectură ,,Bătălia cărților” (ediția a VI-a)

Pe parcursul întregii săptămâni se vor desfășura activități în parteneriat cu unități de învățământ din Reșița și din județ, în cadrul programului ,,Săptămâna Altfel” și a proiectului național ,,Prietenie pe o sfoară”.

Exit mobile version