Scriitorii cărășeni Paul Purea și Vasile Petrica – premiați de Filiala Timișoara a Uniunii Scriitorilor

Juriul Filialei Timişoara a Uniunii Scriitorilor din Timişoara a decis cine sunt premianţii pentru anul editorial 2019.

Şi în acest an avem doi scriitori premiaţi de Filiala Timişoara a USR, din trei cărăşeni nominalizaţi. Unul dintre premianţii cărăşeni este medicul Paul Purea, preşedintele Consiliului de Administraţie al Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa, membru al USR – Filiala Timişoara, care a câştigat Premiul Cartea Anului pentru Proză cu romanul „Între cruce şi bisturiu“, apărută în 2019 la Editura Brumar din Timişoara.

Din cei cinci scriitori nominalizaţi, el a câştigat la egalitate acest premiu (a fost acordat ex aequo) cu Marcel Sămânţă, căruia i-a fost acordat premiul pentru cartea „Un loc cu multă verdeaţă“, Editura Mirton, 2019. Cel de-al doilea scriitor cărăşean care a primit premiu este Vasile Petrica, pentru volumul „Damaschin Bojincă (1802-1869), enciclopedist uitat“, publicat la Editura Davis Press Print, 2019. Lui Vasile Petrica i s-a acordat Premiul special al Juriului pentru recuperarea memoriei culturale a Banatului, după ce a fost nominalizat, în prealabil, la secţiunea Critică/Istorie literară, eseu. Din Caraş-Severin a mai fost nominalizat şi poetul Costel Stancu, la Secţiunea Poezie, pentru volumul de versuri „Hoţul de ferestre“, Editura Mirador, Arad, 2019, însă el a rămas doar cu nominalizarea, premiul la secţiunea Poezie fiindu-i acordat Monicăi Rohan.

Precizăm că Premiile Filialei Timişoara a USR pentru anul editorial 2019 au fost decise de un juriu alcătuit din scriitorii Claudiu T. Arieşan – preşedinte, Graţiela Benga, Tudor Creţu, Cristian Ghinea şi Lucian Ionică. Premiile speciale vor fi expediate prin poştă, iar premiile remunerate, finanţate de Consiliul Judeţean Timiş (în cadrul Agendei culturale 2020), vor fi înmânate marţi, 15 decembrie 2020, de la ora 10, la sediul din Piața Sf. Gheorghe nr. 3 (birou Președinte), în cadrul unei ceremonii restrânse. Decernarea premiilor se va face conform unei programări stricte, cu respectarea normelor în vigoare, la ceremonie participând prof.univ.dr. Cornel Ungureanu, președintele Filialei, şi scriitorul Claudiu T. Arieșan, președintele Juriului.

Alexandra Gorghiu (preluare Caon.ro)

Exit mobile version