Încă de la nominalizarea lui Sorin Grindeanu ca premier, toată lumea avizată a putut observa șubrezenia și prostul gust al scenografiei puse în scenă de Dragnea, aidoma unui decor încropit din mobilier vechi și canapele cu vată smulsă și arcuri sărite. Așa cum îi stă bine unui tătuc autentic, Liviu Dragnea a făcut o mutare de fațadă, menită a trage un pic de timp, până va putea fi el premier. În momentul în care a avut certitudinea că acest lucru nu se mai poate întâmpla, a început asaltul asupra actualului premier, sprijinit, culmea, de niște trompete în falset, cum ar fi Firea și alți câțiva. Numai că multă lume, chiar din interiorul PSD sau mai ales acolo, a văzut în nominalizarea lui Sorin Grindeanu, șansa unei primeniri a politicii social-democrate, cu toate că funcția aceasta este executivă. Grindeanu era văzut de observatori drept exponentul unei generații pregătite să preia timona în PSD. Doar că sistemul e mai rezistent decât ar putea părea și Dragnea e departe de a-și fi manifestat ultimele ambiții. Așa că e posibil ca în următorul Comitet Executiv al PSD, care ar avea loc miercuri, Dragnea să solicite, evident, prin intermediul unui loial din partid, demisia lui Sorin Grindeanu. Mai departe, votul își va spune cuvântul și pe acest lucru mizează Liviu Dragnea. Doi dintre proeminenții susținători ai lui Sorin Grindeanu ar fi Victor Ponta și Ioan Rus dar și aceștia au fost marginalizați, în ultima vreme. Iar primarul Chirică, de la Iași, de asemenea, un susținător al premierului, nu va putea participa, pentru că nu mai are nicio funcție în partid.
Orticum ar fi, ambițiile lui Dragnea pot genera un seism în PSD, ce manifestă astfel incoerență la guvernare, după șase luni de la desemnarea premierului, care, iată, pare a nu fi lăsat să-și facă treaba. Este încă o dovadă că PSD nu dorește din interior să fie reformat, ci e, mai degrabă, prizonierul unor tendințe autarhice de menținere a regulilor politicianiste subterane. În acest context chiar persoane care nu au nicio legătură cu PSD se declară susținători ai lui Sorin Grindeanu și cabinetului său, tocmai pentru că sunt conștiente că unele lucruri trebuie duse până la capăt. Menținerea lui Sorin Grindeanu ar fi o dovadă de responsabilitate și de asumare politică, de care avem nevoie, nu numai în aceste vremuri tulburi, ci oricând. Dacă tot s-a instalat autoritar la guvernare, fără a da noi lecții de politică, am putea spune că e spre binele acestui partid social-democrat să-și susțină oamenii tineri și capabili și să nu se lase pradă unor tendințe de manipulare și de conducere dictatorială.
Așa că ar trebuie luat mâinile (să ne exprimăm elegant) de pe Grindeanu și lăsat să-și vadă de treabă. Spunem asta în mod subiectiv, desigur și principial vorbind, deoarece nu suntem în măsură să comentăm acum reușitele sau nereușitele cabinetului actual. Și asta pentru că a trecut și prea puțin timp pentru a trage concluzii eficiente.