Lucrurile s-au tranșat destul de rapid în ce-l privește pe primarul (fostul, de acum) Mihai Stepanescu. În timp ce Consiliul Local Reșița era întrunit într-o ședință extraordinară pentru a desemna un primar interimar, în urma demisiei edilului șef, arestat pentru 30 de zile pentru corupție, prefectul județului, Nicolae Miu Ciobanu a emis ordinul de încetare a mandatului celui care până în urmă cu câteva zile era primar de municipiu reședință de județ.
”Având în vedere demisia domnului Mihai Stepanescu, primar al Municipiului Reşiţa, înregistrată la Instituţia Prefectului – Judeţul Caraş-Severin în data de 23 noiembrie 2015, prefectul judeţului Caraş-Severin, domnul Miu Nicolae Ciobanu, a emis astăzi, 23 noiembrie 2015, Ordinul nr. 300/23.11.2015 prin care se constată încetarea de drept, înainte de expirarea duratei normale, a mandatului de primar al acestuia, conform prevederilor art. 15 alin.(2), art. 16 şi art. 17 alin.(1) din Legea nr.393/2004 privind Statutul aleşilor locali, cu modificările şi completările ulterioare. ” Acesta este comunicatul prefecturii, emis cu puțin timp în urmă.
Consilierii locali au ales în această după-amiază pe Ion Crina, pentru a exercita prerogativele de primar interimar, cu 12 voturi pentru din 16. Două voturi a obținut Lucian Voina si două au fost anulate. Consilierul din partea Partidului Verde, Costel Mihăilă, l-a propus pe Voina iar colegul său de la PSD, Gabriel Duruț, pe Crina.
Măcar Mihai Stepanescu, care de altfel nu a pus piedici procurorilor, cel puțin la acest moment al anchetei, și-a prezentat rapid demisia, totul ținând de modul în care probabil a înțeles cooperarea cu autoritățile. Și iată cum se sfârșește abrupt, chiar urât, un mandat la cârma unui oraș, e drept, marginalizat din România. Cu doar câteva zeci de minute înainte de descinderea celor de la DNA, fostul primar, Mihai Stepanescu, transmitea unor colaboratori că va pleca la Bruxelles, apoi la Madrid, urmând să se vadă cu ei luni, la ședința operativă uzuală.